Blåhammaren, STF Fjällstation

Adress: STF Blåhammaren Fjällstation, 83771 Duved  visa karta
Område: Åre

Vandrarhem | Blåhammaren är STF:s minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 m.ö.h. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster

Blåhammarens Fjällstation har anor från 1913. Stationen ligger i väglöst land. Hit vandrar man eller går på skidor. Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen.

Fjällstationen har ca. 56 bäddar i huvudbyggnad och annex. I huvudbyggnaden finns det 2-bäddsrum, 4-bäddsrum och 6-bäddsrum samt toaletter, dusch, bastu och torkrum. I annexet finns ett 14-bäddsrum och ett 8-bäddsrum samt ett golvbäddslogement samt självhushållskök och torkrum.

Vi serverar frukostbuffé, fikabuffé samt en fruktsoppa med anor sedan tjugotalet. Klockan 18.00 varje kväll serveras en trerätters middag med gemensam sittning och bordsplacering. Vi har fullständiga rättigheter.

Blåhammaren är en liten station med hög beläggning, vilket innebär att middagen bör beställas i samband med bokning av logi. Finns behov av specialkost bör det nämnas vid bokningen.

Vi har en kiosk med begränsat utbud av proviant, godis, kläder och souvenirer.

Blåhammaren ligger i ett historiskt intressant område. Det finns minnesmärken från Karolinernas återtåg från Norge 1719 i området. Eftersom man redan befinner sig högt uppe på kalfjället är det nära till närmsta topp – Blåhammarkläppen. Förslag till dagsturer finns på stationen. Personalen ställer gärna upp med tips och turförslag.

Jämför "Blåhammaren, STF Fjällstation" med liknande boenden

Storulvån, STF Fjällstation

Storulvån ligger vid vägs ände mitt i fjällvärlden, som en trygg famn vid foten av fjället. Här räcker det med att gå runt hörnet för att möta tystnaden och de stora vidderna.

Enaforsholm Fjällgård

Enaforsholm Fjällgård ligger mitt i vildmarken med närhet till både Åre, Storulvån och Storlien. Vackert beläget nedanför de magnifika Snasahögarna och omringad av forsen Enan. Hit reser ni enkelt hela vägen med bil eller tåg som stannar vid Enaforsholm station. Fjällsemestern för er som vill bo i en vacker miljö!

Storlien apartments

OBS. Denna bokning gäller ej Högfjällshotellet utan Storlien Apartments* Vi står för logi & bastu, ej frukost/mat. Populärt är att laga sin egen frukost och sedan gå till "grannarna" Le Ski eller Kanonbaren för lunch/middag. Välkommen till ditt hem på fjället!

I närheten av


Kundservice


Bra att veta

  1. Betalning sker enkelt och säkert med kreditkort.

  2. En bokningsbekräftelse skickas till din e-post efter genomförd bokning.

  3. Notera Bokningsvillkor som gäller när du bokar online.

Kundservice

Bra att veta

  1. Betalning sker enkelt och säkert med kreditkort.

  2. En bokningsbekräftelse skickas till din e-post efter genomförd bokning.

  3. Notera Bokningsvillkor som gäller när du bokar online.
Build: 2019-11-13 14:01:08, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7715.cbischannel-24243 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails