Forsränning i Tångböleströmmarna

Datum: Onsdag 3 jun 2020 - onsdag 30 sep 2020 Visa karta

Turen går på natursköna Indalsälven.

Medelsvår forsränning på Tångböleströmmarna, Åre.

Upplev Indalsälvens otämjda Tångböleströmmar mellan Ånnsjön och Gevsjön i västra Jämtland. Ett populärt forsränningsäventyr där tre medelsvåra forsar ska klaras av längs ett landskap präglat av snöklädda fjäll, vidsträckta myrar och stolta granskogar.

Indalsälven är en av Sveriges vattenrikaste, men också mest utbyggda älvar. Källflödena väster om Åre är dock fria och oexploaterade. Tångböleströmmarna bjuder därför på ett naturligt forsränningsäventyr mellan Ånnsjön och Gevsjön.

Äventyrliga forspartier varieras med lugna partier som ger möjlighet att njuta av ett vackert landskap där vi berättar mer om älvens liv och historia. Bland annat om öringen och rödingen, och de sportfiskande engelsmännen som hittade hit redan i slutet av 1800-talet. Och de var inte först. Sju tusen år gamla hällristningar i strandkanten vittnar om att människan och älven har levt länge tillsammans.

På denna tur erbjuder vi även forspaddling med tvåmanna uppblåsbara forskanoter.

Turen startar på Ånnsjön som omgärdas av höga fjälltoppar. På vägen ner till Gevsjön ska tre forsar passeras. Den första är lätt och kort. Den andra varar i knappt två kilometer och den tredje är tre kilometer lång. Normalt klassas den sista som en trea, men under vårfloden blir den en fyra på den femgradiga forsränningsskalan.

Efter andra forsen är det dags för strandhugg med kaffekokning och tillhörande macka.är passar vi även på att berätta mer om fjällvärldens otämjda vatten. Om förhållandena tillåter kan den som vill även pröva på forssimning. Väljer ni forskanoterna paddlar ni mellan gummibåtarna och får instruktioner från guiderna inför varje fors.

Obs! Det krävs minst 8 deltagare för att turen ska gå att genomföra. Om detta ej uppfylls kan turen komma att avbokas till full återbetalning.

Ta med er:
Träningskor, regnjacka, tunn fleecetröja eller underställ.

Inkluderat:
Våtdräkt, flytväst, hjälm och fika. Vid behov kan vi erbjuda transport, begränsat antal platser.

Åldersgräns 10 år. Samling kl 10.00 vid Kabinbanan i Åre.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum:

Om denna aktivitet

Stuga

Hedmans Fjällby

Avstånd: 2,8 km
Hedmans Fjällby är en lugn familjevänlig anläggning 15 km öster om Åre. En trivsam stugby på bekvämt avstånd till skidsystem i Åre, Duved, Trillevallen och Edsåsdalen.
Vandrarhem

Södergården Åre, Astma & Allergianpassat

Avstånd: 385 meter
Södergården ca 10 minuter från Åre by är ett boende för dig som värnar om din hälsa och har allergi. Södergården är enda anläggningen i Norden som är anpassad att vara tillgänglig för de som har svåra allergier och astma.
Hotell

Trillevallens Högfjällshotell

Avstånd: 7,5 km
Trillevallens Högfjällshotell är ett av få hotell i fjällen med rätt att kalla sig klassiskt. Hit kom de första vintergästerna redan 1938. Här lever många fina fjälltraditioner och den vi vårdar mest ömt av alla är gästfriheten. Vi har även 10 Lägenheter som hyrs ut med självhushåll, som ligger uppe vid backen Dessutom finns en Fjällgård som man kan hyra om man är minst 20 personer Vi har en husvagnscamping med 62 årsuthyrda platser
Build: 2020-07-03 18:01:16, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7715.cbischannel-24243.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails